کشت گندم با "آب پلاسمایی" برای نخستین بار در ایران-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

کشت گندم با "آب پلاسمایی" برای نخستین بار در ایران

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو اعلام کرد: "ان‌شاءالله از مهر ماه امسال با حمایت ستاد نانو، کشت گندم با آب پلاسمایی در مزارع دانشگاه بوعلی سینا شروع می‌شود." آب پلاسمایی تأثیر بالایی بر راندمان کشت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۲۳ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 13
کد خبر: ۲۴۹۶۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، عماد احمدوند؛ دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو در صفحه شخصی خود نوشت: "با اعلام آمادگی دانشگاه بوعلی‌سینا، ان‌شاءالله از مهر ماه امسال با حمایت ستاد نانو، کشت گندم با آب پلاسمایی در مزارع این دانشگاه شروع می‌شود.

 

آب پلاسمایی تأثیر بالایی بر راندمان کشت دارد اما تاکنون در کشورمان در مقیاس بزرگ مورد ارزیابی قرار نگرفته است."

 

به گزارش تسنیم، آب در کشاورزی یکی از مهم‌ترین عوامل برای تولید و افزایش بهره‌وری بوده و استفاده از آب پلاسمایی یکی از راهکارهای نوین برای افزایش این بهره‌وری است. پلاسما حالتی از ماده است که از گاز شبه خنثی از ذرات باردار و خنثی تشکیل‌ شده است.

 

آب فعال‌ شده با پلاسما با ایجاد اکسیداسیون و دیگر تغییرات شیمیایی در آب می‌تواند علاوه بر خواص ضدعفونی، محرک رشد گیاه باشد؛ این فناوری پاک می‌تواند به بهره‌وری راندمان محصولات کشاورزی، کاهش مصرف آب، بهبود کیفیت محصولات و کاهش ضایعات منجر شود.

 

علاوه بر این، آب پلاسمایی در ضدعفونی و نگهداری محصولات غذایی اثربخش بوده است که می‌تواند به عمر طولانی‌تر محصولات و کاهش ضایعات غذایی منجر شود.

 

برخی از کاربردهای استفاده از آب پلاسمایی در کشاورزی عبارت است از:

    اثر بر جوانه‌زنی بذر: آب پلاسمایی می‌تواند نرخ جوانه‌زنی بذر را بهبود بخشد.
    افزایش رشد گیاهان با استفاده از: PAW آب پلاسمایی می‌تواند رشد گیاهان را تحت تأثیر قرار داده و به بهبود عملکرد آنها کمک کند.
    کنترل اسیدیتۀ خاک: آب پلاسمایی در کنترل اسیدیتۀ خاک‌های مختلف و کاهش آن تأثیر دارد./ تسنیم

ارسال نظر